Maďarské langoše

Loading...
(0 / 5)

Milujete langoše? Asi to je bezprostredná otázka, pretože je jasné, že ich milujú všetci. Môžete si však vyskúšať nový recept na maďarskú verziu, ktorá sa vám určite zapáči.

Na maďarské langoše budeme potrebovať

  • 3 v šupke uvarené zemiaky
  • 80 dekagramov polohrubej múky
  • 1 kopcovitá lyžica soli
  • 1 droždie
  • 1 deciliter mlieka
  • 1 KL cukru
  • 3 decilitre vlažnej vody
  • olej na vyprážanie

Maďarské langoše si pripravíme nasledovne

  • Urobíme si kvásol, do vlažného mlieka zamiešame lyžičku cukru a rozmrvenú kocku droždia. necháme postáť.
  • Uvaríme si zemiaky v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme ich a popučíme. Potom prisypeme 80 dekagramov múky, soľ a kvások.
  • Postupne pridávame vodu tak, aby sa cesto oddeľovalo od misky.
  • Necháme cesto kysnúť asi polhodinu.
  • Pomúčime si dosku a vyberáme kúsky cesta, ktoré na podložke naťahujeme do požadovaného tvaru.
  • Rozohrejeme si dostatok oleja a necháme ho riadne zohriať.
  • Potom ich vypražíme z jednej aj z druhej strany.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x