Sviatky sú už takmer za rohom, a to znamená množstvo vynikajúcich dobrôt, ktoré sa s nimi proste spájajú. Takými je napríklad aj baileys, ktorý si však vôbec nemusíte kupovať v obchode. S týmto receptom ho zvládnete aj sami.
Na domáci baileys budeme potrebovať
- mandľový puding
- vanilkový cukor
- 2 kusy karamelového Salka
- pollitra rumu
- 100 mililitrov smotany na šľahanie
Domáci baileys si pripravíme nasledovne
- Uvaríme si puding, ktorý necháme mierne vychladnúť a dávame pozor na to, aby sa nám navrchu neurobila „kožka“.
- Pomaly pridávame do pudingu salko a neustále miešame mixérom na malom stupni.
- Keď sa to všetko spojí, pridáme pollitra rumu a vmiešame aj smotanu. Potom necháme vychladnúť v chladničke a po približne 12-tich hodinách môžeme ochutnať.