Polievka z donovalských hríbov s hľuzovkovými knedličkami

Loading...
(3 / 5)

Považujete sa za ozajstných gurmánov? Potom tu pre vás máme ozajstnú špecialitu. Šéfkuchár Richard Noskovič z kuchyne Residence Hotel & Club**** na Donovaloch si pre nás pripravil po originálnom recepte na srnčí chrbát, recept na polievku z donovalských hríbov s hľuzovkovými knedličkami.

Skvelá kuchyňa, štýlová reštaurácia a nádherný výhľad na okolité hory sa spoja do jedinečného kulinárskeho zážitku, ktorý môžete zažiť v Residence Hotel & Club Donovaly.

Polievka z donovalských hríbov:

Residence Hotel & Club Donovaly

Ingrediencie (5 porcií):

  • sušené hríby 200 gramov,
  • hľuzovkové maslo 150 gramov
  • cibuľa 50 gramov
  • cesnak 20 gramov
  • zeleninový vývar 1 liter
  • soľ a korenie

Postup:

  • Hríby si namočíme do studenej vody a necháme napučať. Po asi 15 minútach ich scedíme a odložíme bokom.
  • V hrnci si rozpustíme hľuzovkové maslo a orestujeme na ňom do zlatista cibuľku a cesnak. Do základu pridáme napučané a osušené hríby, ktoré sprudka zarestujeme cca 5 minút.
  • Hríbový základ zalejeme zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Celú polievku varíme asi 20 minút.
  • Po dokončení vložíme do polievky hľuzovkové knedličky a môžeme podávať.

Hľuzovkové knedličky

Residence Hotel & Club Donovaly

Ingrediencie (5 porcií):

  • hľuzovkové maslo 100 gramov,
  • hladká (preosiata) múka – 200 gramov
  • ¼ litra vody
  • 4 vajcia
  • pažítka 30 gramov

Postup:

  • V hrnci privedieme do varu hľuzovkové maslo, štipku soli a vodu.
  • Potom dostatočne veľký hrniec odstavíme z ohňa a naraz doň vsypeme múku. Budeme miešať dovtedy, až kým sa cesto nelepí na nádobu.
  • Do misky prenesieme cesto, do ktorého pridáme štyri vajíčka. Premiešame mixérom. Potom čo zamiešame prvé vajcia, necháme cesto niekoľko minút vychladnúť.
Residence Hotel & Club Donovaly
  • Ako budeme pridávať posledné vajce primiešame ho aj spolu s práškom do pečiva, ktorý máme na hrote noža. Cesto, ktoré nám vzniklo je hladké, lesklé a zlatožlté.
  • Do cesta pridáme na jemno nakrájanú pažítku a premiešame.
  • Z pripraveného cesta potom za pomoci lyžíc vytvarujeme malé knedličky ktoré hádžeme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 5 minút.
  • Knedličky schladíme v studenej vode a vkladáme rovno do hríbovej polievky. Dobrú chuť.

Aj tento recept môžete prísť ochutnať a zažiť tak naozajstné gastronomické nebo. Stačí, ak navštívite Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, kde v reštaurácii nájdete okrem bežného menu aj zdravé Ayur Ganesh menu pripravované z čerstvých a bio surovín. Garantujeme vám, že si domov odnesiete skvelý zážitok.

Residence Hotel & Club Donovaly

Článok vznikol v spolupráci s Residence Hotel & Club Donovaly

Chutil ti tento recept?

komentárov

x