Ľahučký šalát, po ktorom siahajú najmä tí z nás, ktorí si chcú strážiť svoju váhu. Celkom jednoduchý, no napriek tomu nesmierne chutný šalát si získal popularitu na celom svete a dnes by ho nepoznal len málokto. Listy zeleného šalátu v kombinácii s chrumkavými krutónmi sú základom, no jedna zložka robí tento šalát tak výnimočným. Je to dresing či omáčka, ktorou býva Caesar šalát poliaty. Presne vyvážená kombinácia chutí, ktorá mu doslova dodá šmrnc a dokonale ochutí celé jedlo. Naučte sa túto omáčku pripravovať aj vy a obohaťte ňou aj iné jedlá. Hodí sa k iným šalátom alebo akémukoľvek mäsu.
Nielen v období grilovačiek sa vždy zíde dobrý recept na mäso, rýchle šaláty alebo dresingy, ktoré sa dajú kombinovať medzi sebou. Presne takým je aj omáčka na Caesar šalát, ktorú však môžete využiť aj inak. Chutí skvele s akýmkoľvek jedlom, preto ňou môžete nahradiť klasickú majonézu, tatársku omáčku či kečup. Urobte z jedla gurmánsky zážitok vďaka nasledujúcemu jednoduchému receptu.
100 g parmezánu
50 ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
2 polievkové lyžice majonézy
0,5 polievkovej lyžice olivového oleja
Pripravíme si parmezán, ktorý si nastrúhame na strúhadle (menšie otvory). Vysypeme ho do nádoby, v ktorej neskôr budeme mixovať aj zvyšné ingrediencie. Strúčiky cesnaku si očistíme a prelisujeme ich k parmezánu. Následne pridáme trochu soli a čierneho korenia. Vytlačíme šťavu z citróna a pridáme aj majonézu. Všetko premiešame a následne mixujeme mixérom, až pokiaľ nám nevznikne dokonale hladká hmota. Potom môžeme pridať olej a znovu mixovať alebo dôkladne miešať. Mali by sme vytvoriť omáčku, ktorá konzistenciou pripomína redšiu majonézu. Omáčku necháme odstáť asi na minút, aby sa všetky chute prepojili a následne ňou polejeme pripravený šalát.
Prajeme vám dobrú chuť!
Jana, sovkusom.ru