Cukety obalené v cestíčku sú výbornou variantou, ak máte radi vyprážanú cuketu, ale chcete zmenu. Tento spôsob je oveľa rýchlejší a nenarobíte si pri ňom taký veľký neporiadok ako pri troj obale.
2 stredne veľké cukety
2 dl slnečnicového oleja na vyprážanie
Cestíčko:
7 dkg hladkej múky
1 vajce
0,5 dl mlieka
1 lyžička prášku do pečiva
pol lyžičky soli
1 lyžica slnečnicového oleja
Cukety umyjeme a nakrájame na 4-6 približne rovnakých častí. V miske si vymiešame cestíčko do hladka, kým nám nezostanú žiadne hrudky. Následne obalíme kúsky cukety a dáme na zohriaty olej. Nezabudnite si cukety pravidelne otáčať, aby vám na jednej strane nezhoreli. Vedľa panvice si nachystáme tanierik s papierovým obrúskom, aby nasiakol prebytočný olej.
zdroj titulnej fotky: pixabay, (Katka)
Cuketu môžeme podávať so zemiakovou kašou, hranolkami alebo so zeleninovým šalátom.