Ostrá zelená farba medvedieho cesnaku nám prezrádza, že konečne prišla jar. Ako ho tak držíme v rukách, tešíme sa, aké dobroty si z neho doma pripravíme. Po novom sa medvedí cesnak začal objavovať v malých kytičkách už aj na pultoch obchodných reťazcov. Nezabúdajme však, že najlepší je ten, ktorý si sami nazbierame.
Na túto fantastickú jarnú polievku budete potrebovať len niekoľko základných ingrediencií a medvedí cesnak. Jej chuť vám však na tvári vyčarí nefalšovaný jarný úsmev.
Na krémovú polievku z medvedieho cesnaku budeme potrebovať:
- 150 g medvedieho cesnaku
- 500 g zemiakov
- 1 stredne veľká cibuľa
- 60 g masla
- 1 l vody
- 50 ml smotany na varenie
- čierne korenie a soľ podľa chuti
Polievku z medvedieho cesnaku si pripravíme nasledovne:
- Cibuľu nakrájajte na drobno a dajte smažiť do hrnca na roztopené maslo. Pridajte menšie kocky nakrájaných zemiakov a nasekaného medvedieho cesnaku. Zalejte vodou. Varte pokým nebudú zemiaky celkom mäkké, pokojne ich môžete aj rozvariť.
- Keď sú zemiaky rozvarené, polievku rozmixujte na krém. Vráťte na oheň a dochuťte soľou a korením. Na záver pridajte smotanu na varenie a nechajte ešte raz prevrieť. Prajeme dobrú chuť!
Monika