500g kyslej smotany
300g broskýň, jahôd, malín, hrozna, alebo iného ovocia podľa vašej chuti
100g sladkých sušienok
100g kryštálového cukru
2-3 balíčky ľubovoľných želé cukríkov
10g čírej želatíny
50ml horúcej vody
1 balíček vanilkového cukru
V miske si zmiešame rôzne druhy ovocia. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, no musí dobre odkvapkať od šťavy. Väčšie kúsky pokrájame a ovocie odložíme nabok.
Sušienky si nalámeme na menšie kúsky. Pozor, nedrobíme ich na prášok!
Želatínu zalejeme horúcou vodou a necháme, aby narástla na objeme.
Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešame so želatínou.
Do smotanovo želatínovej zmesi pridáme ovocie, nalámané sušienky a želé cukríky a opatrne všetko premiešame. Celú zmes nalejeme do misky tvaru polgule a dáme zachladiť.
Tortu dostaneme z misy von tak, že misu namočíme na pár sekúnd do teplej vody. Potom ju otočíme dole dnom a tortu vyklopíme na tácku, alebo tanier.
zdroj: takprosto.cc