Vianočná perníková torta

Loading...
(0 / 5)

V posledných dňoch máme na sociálnych sieťach, ale aj na rôznych portáloch množstvo tradičných vianočných receptov. Čo však vyskúšať niečo iné? Zaručujeme vám, že s touto tortou budete hviezdou na každom vianočnom večierku.

Na vianočnú perníkovú tortu budeme potrebovať

  • 240 gramov hladkej múky
  • 1 PL perníkového korenia
  • prášok do pečiva
  • 6 vajec
  • 160 gramov trstinového cukru
  • 6 PL oleja
  • slivkový lekvár
  • mascarpone krém (380 gramov mascarpone, 250 gramov tvarohu, 250 gramov ricotty a 3 balíčky vanilkového cukru)
  • kokos na posypanie

Vianočnú perníkovú tortu si pripravíme nasledovne

  • Najprv si spolu zmiešame múku, perníkové korenie a kypriaci prášok.
  • Následne si oddelíme bielka od žĺtok. Bielka vyšľaháme s cukrom. Následne pridáme žĺtka, olej a sypkú zmes.
  • Premiešame a pečieme na 160 stupňov približne 40 minút.
  • Keď je korpus hotový a vychladnutý, rozrežeme ho na štyri časti a natrieme slivkovým lekvárom a mascarpone krémom.
  • Následne spojíme a ešte celú tortu potrieme krémom a posypeme kokosom.
  • Na ozdobenie môžeme pridať medovníčky, pokiaľ ich máme.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x