Famózne punčové rezy

Loading...
(3.3 / 5)

Buď ich milujete alebo vám vôbec nechutia. Punčové rezy už celé roky kraľujú každej väčšej oslave alebo svadbe. Jemné cesto, ktoré je šťavnaté a mokré, krásna ružová farba a cukrová poleva, ktorá na vrchu nesmie chýbať. Dáme vám aj jeden tip. Keď budú na plechu hotové, vykrojte ich pohárom alebo polmesiačikovitým vykrajovátkom. Tvar bude originálnejší, no chutiť budú rovnako.

Na Punčové rezy budeme potrebovať:

Na piškótové cesto

  • 6 vajíčok
  • 150 gramov cukru
  • 2,5 PL teplej vody
  • 180 gramov hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na punčový sirup

  • 100 ml vody
  • 400 ml malinového sirupu
  • 100 ml rumu
  • 3 PL citrónovej šťavy

Poleva

  • 3 PL malinového sirupu
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • asi 150 gramov práškového cukru

Ostatné

  • džem podľa chuti

Postup:

  • Najskôr si pripravíme piškótové cesto. Vajíčka spolu s cukrom a vodou vyšľaháme do peny a postupne po častiach pridávame múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva. Cesto pečieme na plechu asi 15-20 minút (podľa rúry) Teplota by mala byť 170 až 180 stupňov. Takto by sme mali upiecť minimálne tri pláty cesta.
  • Medzitým si pripravíme sirup na poliatie cesta. Vodu, malinový sirup, rum a citrónovú šťavu si privedieme do varu a necháme trošku prevrieť. Potom necháme vychladnúť. Upečené pláty si pripravíme a ideme vrstviť. Na spodný plát pridáme džem a prekryjeme ho druhým plátom. Na ten pridáme dostatočné množstvo sirupu tak, aby bolo cesto vlhké.
  • Opäť môžeme natrieť džemom a preložíme ďalším plátom, ktorý opäť polejeme sirupom a natrieme džemom. Takto vrstvíme podľa chuti. Potom si rezy dáme schladiť na niekoľko hodín do chladničky, minimálne na 4, prípadne môžeme nechať aj cez noc.
  • Na záver ide už len poleva. V hrnci si zmiešame malinový sirup s citrónovou šťavou a necháme prevrieť. Odstavíme a po častiach pridávame práškový cukor tak, aby nám vznikla ružová cukrová hmota, ktorú natrieme na vrch punčových rezov. Dozdobiť môžeme aj čokoládou. Necháme v chladničke ešte aspoň dve hodiny a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x