Najlepšie piškótové cesto bez váženia

(1 / 5)

V čom spočíva tajomstvo dokonalého piškótového cesta? Základné pravidlo, ktoré odporúčajú všetky gazdinky, čo ho pečú najčastejšie je, že je potrebné dať dvojnásobné množstvo ostatných surovín na počet vajec. Tým sa recept o dosť zjednodušuje, pretože si nemusíte pamätať presný počet gramov, postačia vám lyžice. Odskúšané, vyladené a dokonalé! Pečiete často piškótu? Dajte nám vedieť svoje tipy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEJA Pavlikova (@vejapavlikova) on

Na piškótové cesto budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 10 PL vlažnej vody
  • 10 PL cukru
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

  • Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
  • Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
  • S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý. Plnku už podľa chuti. Krémovú pudingovú alebo sviežejšiu smotanovú. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x