Domáca tatárska omáčka s kôprom

Loading...
(5 / 5)

Zabudnite na kupovanú tatársku omáčku so zbytočnými dodatkami konzervačných látok a modifikovaného škrobu . Pripravte si takúto omáčku radšej doma, vďaka čomu budete mať presný prehľad o surovinách, ktoré obsahuje. Garantujeme vám, že lahodnejšiu a jemnejšiu tatársku omáčku ste ešte nejedli.

Tento recept na poctivú domácu omáčku si určite zamilujete. Hodí sa k množstvu pokrmov, ktoré chuťovo skvele dopĺňa. Pridajte ju k hydine, rybám, do zeleninových alebo cestovinových šalátov, či k zemiakom. Možností je veľa, no hneď po prvom ochutnaní sa stane nevyhnutnou súčasťou vašej kuchyne. Jej ľahká konzistencia a spojenie kyslých uhoriek s voňavými bylinkami je to pravé nebíčko v papuľke.

justcoolidea.ru

Budeme potrebovať:

2 varené vajcia

2 surové žĺtky

50 gramov nakladaných kyslých uhoriek

120 gramov kyslej smotany

1 čajová lyžička olivového oleja

1 polievková lyžica dijonskej horčice

1 čajová lyžička citrónovej šťavy

1 polievková lyžica na jemno nasekanej zelenej cibuľky

mleté čierne korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

1 čajová lyžička kôpru

Postup:

Ako prvé si uvaríme 2 vajíčka na tvrdo. Po vychladnutí vajíčka očistíme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielka nastrúhame, aby sme dosiahli malé jemné kúsky. Kôpor a zelenú cibuľku nakrájame čo najjemnejšie. Rovnako nakrájame aj kyslé uhorky. Uvarené žĺtky si dáme do misy a pridáme k nim 2 surové žĺtky. Ďalej dodáme lyžicu dijonskej horčice a všetko dobre vymiešame, najlepšie za pomoci ručného šľahača na nízkych otáčkach.

K žĺtkom s horčicou za stáleho miešania pridávame olivový olej. Následne pridávame nakrájanú zelenú cibuľku, kôpor, nastrúhané bielky a kyslé uhorky.

Za stáleho miešania následne pridáme kyslú smotanu. Potom k zmesi pridáme citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Ak máte radšej kyslejšiu chuť, môžete pridať viac citrónovej šťavy. Takto pripravenú omáčku skladujeme v chladničke.

sovkusom.ru

Hotovo! Skvelá domáca tatárska omáčka je pripravená a vy ju môžete podávať. Skúste ju prichystať pre najbližšiu návštevu a garantujeme vám, že budete mať úspech.

zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

 

 

 

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x