Zemiakové placky v strúhanke

(4 / 5)

Zemiaky patria k najčastejšie používaným a aj k najobľúbenejším surovinám v našich kuchyniach. Môžete ich použiť ako prílohu k obľúbenému mäsku alebo z nich pripraviť výborný slaný koláč. My pre vás máme recept na úžasné zemiakové placky, ktoré môžete jesť len samostatne s dressingom či zeleninou alebo ako prílohu napríklad k hovädziemu mäsu. Recept nie je vôbec náročný preto ho zvládne aj začiatočník. Samozrejme ani vám nezaberie vôbec veľa času.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg zemiakov
  • 2-3 lyžice múky
  • slnečnicový olej
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice strúhanky
  • 4 vajíčka
  • soľ na chuť
  • čierne korenie na chuť

Postup:

  • Na začiatok si dajte uvariť zemiaky vo vode so štipkou soli. Varte približne 15-20 minút a následne ich nechajte vychladnúť. Vychladnuté zemiaky potom postrúhajte na väčšom strúhadle.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu, 2 vajíčka, nastrúhaný syr, soľ a korenie. Z tejto zmesi si vytvorte malé placky, ktoré najprv obalíte v múke, dáte do vajec a následne obalíte v strúhanke. Potom už môžete placky smažiť na oleji z oboch strán, kým nebudú krásne zlato-hnedé. Hotové placky môžete podávať napríklad so syrovou či hubovou omáčkou.
  • Ak nie ste milovníkom omáčok vhodnou voľbou je aj miešaný zeleninový šalát. Veľmi dobre pochutia aj ako príloha k mäsu. Dobrú chuť.

Gabriela, sovkusom

Chutil ti tento recept?

komentárov

x