Zemiaková polievka s klobásou a kyslou smotanou

Loading...
(4.3 / 5)

Veľakrát sa stane, že máme chuť na polievku ale sme zároveň veľmi hladný. Pokiaľ hľadáte recept na polievku, ktorá je jednoduchá ale zároveň vás zasýti, pozorne čítajte. Najlepšie na tejto polievke je, že všetky suroviny máte väčšinou doma v chladničke a nezaberie vám veľa času prípravou ani varením. 

recept 1
receptvarazs.hu

Príprava polievky nie je vôbec zložitá a zvládne ju aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať?

4 stredne veľké zemiaky

2 väčšie mrkvy

2 cibule

1 strúčik cesnaku

1 kvaka (turín)

280g údenej slaniny

560g klobásy

30 ml mlieka

2 dcl kyslej smotany

1 PL hladkej múky

3 ČL červenej papriky

podľa chuti korenie a bobkový list

3,2 l vody

Ako na to ?

Pripravíme si dostatočne veľký hrniec, v ktorom chceme polievku variť. Na kúsky si nakrájame všetku slaninu a dáme ju do hrnca osmažiť.

recept 2
railroadwifeintexas.com

K slanine pridáme cibuľku a spolu chvíľu smažíme. Následne pridáme červenú papriku a necháme chvíľu osmahnúť. Dávame ale pozor aby sa nám paprika nespálila. Keď je paprika osmahnutá zalejeme zmes vodou. Po pridaní vody môžete do hrnca pridať roztlačený cesnak a bobkový list, čo spôsobí, že polievka bude perfektne rozvoniavať.

Medzitým ako sa nám táto zmes varí si nakrájame mrkvu a kvaku. Nakrájanú zeleninu si v miske dochutíme korením a soľou. Takto pripravenú zeleninu si pridáme k polievke.

recept 4
cassiefairy.com

Zemiaky si očistíme, umyjeme a  nakrájame na kocky a pridáme do hrnca.

recept 5
husimado-eger.blog.hu

Polievku zakryjeme a varíme kým nebude zelenina tak na polovicu uvarená. Medzitým si nakrájame klobásu, ktorú následne pridáme do hrnca.

recept 6
husimado-eger.blog.hu

Všetko necháme spolu variť a keď je treba, dochutíme soľou a čiernym korením. Kým sa polievka varí, pripravíme si suroviny na zahustenie.

Do misky alebo inej nádoby si nalejeme mlieko, kyslú smotanu a vsypeme múku. Všetky suroviny poriadne premiešame tak, aby bola zmes jemná a dala sa dobre liať. Keď máte túto zmes vymiešanú úplne do hladka predídete tak vzniku hrudiek v polievke. 

recept 8
ohdenny.com

Polievku si necháme zovrieť a za stáleho miešania vlievame zmes na zashutenie. Následne necháme polievku aspoň 15 minút prevariť a môžeme ihneď podávať.

Na záver môžeme do polievky pridať nasekanú petržlenovú vňať.

recept 9
husimado-eger.blog.hu

Táto polievka je skvelou alternatívou pre obed ako aj pre večeru. Jej príprava je naozaj jednoduchá a zároveň rýchla. Určite tento recept doma vyskúšajte. Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x