Vaječná omeleta

(5 / 5)

Pečená omeleta je prinajmenšom zdravším variantom, ako tá smažená. Jej tajomstvo tkvie v pomere vajec a mlieka, ktorý by mal byť poctivo 1:1. Netradično-tradičná príprava miešaných vajíčok sa stretla s obrovskou popularitou. Ak sa vám tento recept zdá príliš jednoduchý, pridajte si doň klobásu, salámu, alebo hríbiky. Ľutovať to však určite nebudete.

Budete potrebovať:

6 vajec

300ml mlieka

soľ podľa chuti

20g masla

Postup prípravy:

Zmiešajte vajíčka a maslo a poriadne ich spolu vymiešajte ručnou metličkou. Malú jánsku misu na pečenie vymažte maslom a vajíčka s mliekom do nej vylejte tak, aby zabrali aspoň dve tretiny priestoru. Dbajte na to, aby bola forma vyššia, pretože aj vajíčka počas pečenia porastú. Predtým, ako omeletu do rúry vložíte ju ešte vo forme dobre potraste. Omeletu pečte v rúre vyhriatej na 180-190 stupňov asi 30-40 minút. Po vybratí ju opäť potraste a servírujte. Polejte ju s roztopeným maslom a doprajte si kráľovské raňajky. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, ovkuse.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x