Turecký chlieb pide

Loading...
(0 / 5)

Hoci tu máme posviatočné obdobie, možno by ste sa jedlom aj vy chceli preniesť niekam do zahraničia a vyskúšať niečo nové. Ak medzi vaše novoročné predsavzatia patrí skúšať variť nové jedlá, možno sa môžete vrhnúť aj na turecký chlieb pide.

Na pide budeme potrebovať

Na cesto

  • 7 gramov sušeného droždia
  • 1 šálku mlieka
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 PL olivového oleja

Na plnku

  • 120 gramov feta syru
  • žĺtok
  • petržlenová vňať
  • čierne korenie

Pide si pripravíme nasledovne

  • Najprv si zmiešame jednu šálku teplého mlieka spolu s droždím a cukrom a urobíme kvások. Ten necháme chvíľku tak.
  • V mise si zmiešame múku, spolu so soľou, olejom, zvyšným mliekom a kváskom.
  • Premiešame a dáme na dosku, kde ho pár minút miesime.
  • Potom si novú misku vytrieme olivovým olejom, v nej si cesto vyváľame a dáme kysnúť asi na hodinu.
  • Následne si cesto rozdelíme na štyri časti, spravíme bochníky a necháme kysnúť ešte asi 20 minút.
  • Pripravíme si plnku. Zmiešame syr, žĺtok, petržlenovú vňať a korenie. Môžeme si urobiť aj ešte jednu s klobáskou, paradajkou a paprikou.
  • Rúru si vyhrejeme na 250 stupňov. Cesto si premiesime a vytvarujeme tak, aby malo tvar loďky (ešte môžeme aj vyvaľkať).
  • Potom si do stredu dáme plnku a okraje preložíme do stredu.
  • Okraje potrieme bielym jogurtom zmiešaným s vodou.
  • Pečieme rýchlo a sprudka.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x