Tradičný šmirkas

Loading...
(4 / 5)

Leto a teplé obdobie je už jednoducho spojené s nátierkami. Rybacia, avokádová, vajíčková, ale v tomto období je určite populárna aj bryndzová alebo ak chcete, šmirkas, ktorý je už takou tradičnou slovenskou pochúťkou. Často ju dávajú na salaši ako predjedlo predtým, než si dáte halušky alebo polievku. Šmirkas si však zvládnete doma pripraviť aj vy.

Na tradičný šmirkas budeme potrebovať

  • bryndzu
  • cibuľku
  • maslo
  • sladká mletá paprika
  • soľ

Tradičný šmirkas si pripravíme nasledovne

  • Maslo si necháme trochu rozpustiť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
  • Roztlačíme si ho spolu s bryndzou podľa potreby a chuti. Cibuľku si nakrájame nadrobno. Najlepšia je jarná cibuľka, pokojne však môžete zvoliť aj obyčajnú. Podstatné je, aby bola nakrájaná na drobno.
  • Do nátierky môžete pridať aj soľ, niektorí ľudia si ju však už nepotrebujú dochucovať ničím. Čo je však pre šmirkas určite typické je sladká paprika. Poriadne ju zamiešajte a podávajte s čerstvým chlebíkom.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x