Strúhaný tvaroháčik

Loading...
(4 / 5)

Veľmi populárny koláčik, ktorý, myslím si, všetky dobre poznáte. Možno je však váš recept trochu odlišný od toho nášho, preto neváhajte a inšpirujte sa. Strúhané cesto je klasika, ktorá sa skvele hodí práve k tvarohovej náplni.

kolac1
citromhab

Budete potrebovať:

400 gramov hladkej múky

150 gramov práškového cukru

250 gramov masla

1 kypriaci prášok

1 žĺtok

4 lyžice kakaa

700 gramov tvarohu

150 gramov práškového cukru

1 vanilkový cukor

3 žĺtky

4 bielky

Postup:

[wp_ad_camp_1]

Ako prvé si vymiesime cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.

kolac3
femina.hu

Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla. Polovicu cesta nastrúhame na spodok. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť. Dobrú chuť.

Pozri tiež: Fajnová domáca mokrá torta: Tento 50- ročný recept mám od svojej babičky a neviem si ho vynachváliť

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), aprosef.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x