Čučoriedkový koláč s penou

(4 / 5)

Na prvý pohľad komplikovaný koláč, no zdanie niekedy klame. Tento recept je tak obyčajný, až budete prekvapení, aký výsledok prináša. Je to len obyčajná upečená piškóta a pena s čučoriedkami. Šikovné však? Ak idete cez víkend piecť, toto určite vyskúšajte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEJA Pavlikova (@vejapavlikova) on

Na Čučoriedkový koláč s penou budeme potrebovať:

Na piškótu

  • 4 vajcia
  • 8 PL vlažnej vody
  • 8 PL cukru
  • 8 PL polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Na penu

  • bielka
  • asi 2 PL práškového cukru
  • čučoriedky
  • šťava z polovice citróna
  • 1/2 ČL solamilu

Postup:

  • Piškótové cesto si pripravíme klasicky. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom a vodou. Na záver pridávame múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a po kúskoch primiešavame zľahka do cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Asi 10 minút pred dopečením piškótu vyberieme a navrstvíme na ňu penu.
  • Penu si pripravíme nasledovne. Sneh si vyšľaháme a pridáme cca 2 lyžice cukru. Následne prilejeme šťavu z citróna a po došľahaní ešte pridáme trošku solamilu. Takto vyšľahanú penu navrstvíme na takmer upečenú piškótu a necháme dopiecť do medovej farby.

 

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x