Karamelové veterníky

Loading...
(5 / 5)

Kto sa najbližšie pustí do tohto receptu? Veterníky doma často nerobievame, skôr si ich objednáme ku káve práve v cukrárni. Tieto chutia božsky, v sebe majú jemnú maslovú plnku a na vrchu roztečený karamel. Neodolá im naozaj nikto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laska v hrncoch (@laskavhrncoch) on

Na Karamelové veterníky budeme potrebovať:

Na cesto

  • 0,5 litra vody
  • 125 gramov masla
  • 1 PL práškového cukru
  • 6 vajec
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1/2 šľahačky

Na plnku

  • 2 Zlaté klasy
  • 200 ml mlieka
  • 300 ml vody
  • 200 gramov cukru
  • 150 gramov masla
  • trošku rumu

Na Karamelovú polevu

  • 250 gramov cukru
  • 33% šľahačka
  • 125 gramov masla

Postup:

  • V hrnci si vymiešame suroviny na cesto a keď nám hmota trochu zhustne, odstavíme. Po vychladnutí prišľaháme 8 vajec. Cesto na seba striekame dvakrát a pečieme pri teplote 220 stupňov asi 25 minút.
  • Vanilkový krém pripravíme tak, že dáme všetky suroviny variť, keď zlaté klasy zhustnú, odstavíme, pridáme trošku rumu. Keď je krém vychladnutý, zašľaháme maslo.
  • Karamelovú polevu pripravíme tak, že si najskôr skaramelizujeme cukor, pridáme šľahačku a cca 15 minút varíme na miernom ohni. Na záver primiešame maslo.
  • Veterníky plníme najskôr vanilkovým krémom, potom pridáme druhú polovicu cesta a polejeme karamelovou glazúrou. Kto chce, môže pridať ešte jednu vrstvu vyšľahanej šľahačky. Dobrú chuť.

foto: Andrea H., Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x