Šišky pečené v rúre

Loading...
(3.3 / 5)

Už ste tento rok pripravovali šišky? Ak sa ešte len chystáte, máme pre vás skvelý recept, kde ich nebudete musieť vysmážať, pretože sa upečú v rúre. Skvelý spôsob, ako sa zbaviť oleja a zbytočných kalórií. Tento recept si zamilujú všetci, ktorý si radi pochutia na fajnových šiškách s lekvárom, samozrejme domácim. Mňam!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iveta Borchová Belianska (@ivetbelianska) on

Na Šišky pečené v rúre budeme potrebovať:

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 30 gramov droždia
  • 2-3 dcl mlieka
  • 70 gramov cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 2 žĺky
  • 50 gramov masla
  • džem
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  • Najskôr si pripravíme klasicky kvások. Teplejšie mlieko zmiešame s droždím a troškou cukru. Necháme nakysnúť a spolu s ostatnými surovinami vymiesime cesto. To necháme ešte podkysnúť.
  • Pohárom vykrojíme kolieska, v strede urobíme jamku a naplníme lekvárom. Kto chce, môže ho dať až na upečené.
  • Naplnené šišky necháme ešte nakysnúť asi 10-15 minút a pečieme ich v rúre pri teplote 190 stupňov asi 15-20 minút. Keď sú hotové, posypeme ich cukrom. Nie sú také mastné, vyzerajú však rovnako ako klasické. Dobrú chuť.

TIP: Z bielkov môžete s cukrom vyšľahať sneh, ktorý na 10 minút upečte. Vznikne vynikajúca sladká pena, ktorá sa k šiškám hodí ideálne.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x