Slávnostné pečené zemiaky

(5 / 5)

Zemiaky sú jednou z najčastejších príloh k mäsu. Robíme ich na spôsob pyré, varená klasika alebo pečené s rozmarínom. Prostredníctvom jednoduchých trikov môžete však vytvoriť veľmi jedinečnú zemiakovú prílohu. Navyše, nebude to len taká obyčajná príloha, je to doslova ozdoba. Stačí vám zopár zemiakov a koreniny.

Budeme potrebovať:

  • 800 g zemiakov
  • 30 g parmezánu
  • červená mletá paprika
  • oregano
  • soľ
  • 60 ml slnečnicového oleja
  • petržlenová vňatka
  • cesnakový prášok
  • čierne korenie

Postup:

  • Každý surový zemiak si z hornej časti jemne nakrojte tak, aby ste pomedzi rezy mohli poukladať ďalšie suroviny. Zemiaky poukladajte na plech na pečenie. Teraz si pripravte marinádu.
  • Zmiešajte slnečnicový olej, všetky korenia a soľ. Zemiaky potrite touto marinádou. Nezabudnite marinádu dať aj do výrezov. Nakoniec ešte pred samotným pečením zemiaky posypte nastrúhaným syrom.
  • Opäť syr dajte aj medzi výrezy. Pečte 40-50 minút pri 180 stupňoch. Upečené zemiaky podávajte posypané vňaťou. Vynikajúco chutia s omáčkami a dressingami. Cesnaková je top voľba! Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x