Bielkovinový chlieb bez múky

Loading...
(3.2 / 5)

Máte radi, keď v chlebíku chrumkajú semienka? Tento vám určite zachutí. Semienka sú bohaté na tuky a bielkoviny, no raz za čas padnú naozaj vhod. Navyše, na kysnutie a múku zabudnite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jana Bartosova (@jana.bartosova15)

Na bielkovinový chlieb budeme potrebovať:

  • 600 gramov orechov a semienok (kombinácia slnečnicových, chia, ľanových, tekvicových, kešu, lieskových, vlašských)
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ podľa chuti
  • 5 vajec

Bielkovinový chlieb si pripravíme nasledovne:

  • Najskôr si navážime semienka a orechy. Zvyknem dávať okolo 200 gramov lieskových, 100 gramov kešu a vlašských a dosypem to ostatnými podľa chuti. Pridáme soľ, olivový olej a vyšľahané vajíčka.
  • Celú hmotu dobre premiešame a dáme do formy srnčieho chrbátu alebo do silikónovej na chlieb. Jednoducho, najvhodnejšia je úzka forma, prípadne menšia štvorcová. Chlebík pečieme pri teplote 160 stupňov asi 40 minút. Necháme dobre vychladnúť a nakrájame. Zvyšok môžeme skladovať aj v mrazničke. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x