Pravý domáci tatarák

Loading...
(3.7 / 5)

Buď ho milujete alebo nenávidíte. Tatarák bola kedysi klasika v každom pohostinstve. Neskôr bol zakázaný a v Českej republike dostal viac priestoru a v kažej „hospode“ vám ho naservírujú k pivu. Ak ste naň dostali chuť, pripravte si ho podľa tohto tradičného receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomáš Majer (@life.is.c00l) on

Na domáci tatarák budeme potrebovať:

Postup:

  • Mäso na tatarák sa po správnosti škrabe. Ak na to nemáte trpezlivosť, môžete ho aj pomlieť, no my odporúčame určite škrabať. Na kvalitné mäso budete potrebovať väčší ostrý nôž. Mäso škrabte alebo krájajte na malé kúsočky. Pozor, v tomto prípade na kvalite naozaj záleží, preto mäso kupujte u mäsiara, kde máte istotu, že bude v top stave.
  • Ak vám to so škrabaním nejde, lepšie ako pomlieť, je mäso posekať v mixéri s nožmi. Následne ho naaranžujeme a vytvoríme kôpku. Do stredu dáme žĺtko. Tatarák môžeme rovno namiešať podľa chuti, prípadne si koreniny a dochucovadlá len pripraviť bokom.
  • Samozrejme, nesmú chýbať hrianky. Buď ich urobíme na oleji, alebo upečieme v rúre. Hrianky potom dobre ocesnakujeme a môžeme konzumovať. Tatarák je naozaj jedlo s veľkou históriou a všade v Európe sa podáva inak. V takom Taliansku vám ho naservírujú len so soľou a trochou olivového oleja. Ako ho máte najradšej vy?

Chutil ti tento recept?

komentárov

x