Plnené kapustové listy po vegetariánsky

Loading...
(0 / 5)

Plnená kapusta sa teší veľkej obľube každú jeseň a my sa netajíme tým, že recepty s ňou jednoducho milujeme. Pretože sú nápadité, chutné a navyše ja zdravé. Ak sa trochu posnažíte, oživiť si ich môžete aj niečím vlastným. Dnes sa s vami podelíme o fantastickú plnenú kapustu pre vegetariánov!

Budete potrebovať:

1 bielu kapustu

450g šampiňónov alebo kuriatok

1 väčšia mrkva

1 menšia šálka hrášku

1 zelenú papriku

1 veľká cibuľa

130g ryže

300ml paradajkového pretlaku

3 PL paradajkovej pasty

1-3 bobkové listy

½ cvikle

¼ zelera

soľ a čierne korenie podľa chuti

pár lístkov mäty

2-3 PL olivového oleja

teplú vodu

Postup prípravy:

Cibuľu si nakrájajte na drobno, pridajte polovicu z nastrúhanej mrkvy a nechajte ich restovať v oleji približne minútu, alebo do zlatista. Kuriatka alebo šampiňóny si nakrájajte na malé kúsky a pridajte ich na olej restovať k cibuli a mrkve. Potom pridajte umytú neuvarenú ryžu, nastrúhanú predvarenú cviklu a na tenké plátky nakrájanú zelenú papriku a hrášok. Nechajte chvíľku podusiť, osoľte a okoreňte, pridajte trochu mäty a potom naplňte kapustové listy zhruba jednou polievkovou lyžicou na každý kus.

Plnku v listoch zabaľte tak, aby sa nevysypala a zviažte nitkou. Kapustové listy zalejte vodou, osoľte ju podľa chuti a dostrúhajte zvyšnú mrkvu a zeler a pridajte paradajkový pretlak spolu s paradajkovou pastou. Ak sa vám zdá omáčka riedka, dostrúhajte do nej zemiak na zahustenie. Po uvarení ju môžete aj pomixovať, aby bola hladká. Nechajte prevrieť a povariť asi 30 minút na miernom plameni. Potom listy naukladajte na pekáč a zalejte omáčkou. Pečte v rúre pri teplote 200 stupňov asi 40 minút. Podávajte posypané strúhaným syrom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M), bidista.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x