Plnené kapustové listy plnené mäsom

(5 / 5)

S vrcholom jesennej sezóny prichádzajú aj posledné a zároveň najchutnejšie recepty. Kapusta, kráľovná tohtoročnej kuchyne, je tu opäť a znova nám dáva priestor ako ju pripraviť inak a predsa chutne. Ostaneme pri pravidle, že najlepšie chutí s mletým mäskom.

Budete potrebovať:

1 bielu kapustu

1kg mletého mäsa

2 šálky varenej ryže

2 cibule

4 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

sladkú mletú papriku podľa chuti

Postup prípravy:

Oddeľte kapustné listy a dajte ich jemne obvariť do vriacej slanej vody. Potom ich opatrne nechajte stiecť z prebytočnej vody a odložte na chvíľku nabok. Medzitým si pripravte mäsovú plnku. V miske si zmiešajte mleté mäso, uvarenú ryžu, cibuľku nakrájanú nadrobno a osmaženú do sklovita na troche oleja. Pridajte korenie a soľ a pretlačte cesnak. Rozložte obvarené a zmäknuté kapustové listy a nakladajte do nich zhruba po polievkovej lyžici mäsovej plnky. Kapustové listy s plnkou preložte tak, aby ste vytvorili akési taštičky a otočte dolu koncovou stranou, aby sa vám listy neodbaľovali. Pripravte si pekáč a vymastite ho trochou olivového alebo slnečnicového oleja. Pekáč posypte mletou červenou paprikou a naukladajte doň kapustové listy. Podlejte ich pohárom vlažnej vody a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 75 minút. Pekáč podlievajte vždy, keď sa voda odparí. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x