Pečené jablká s medom a hrozienkami

(4 / 5)

Blíži sa obdobie plesov, zábav či večierkov. Ak stále neviete či pohostiť, máme pre vás tip na jednoduchý, no zároveň lahodný recept. Budete potrebovať len jablká, med a škoricu. Rozvoňajte svoj domov už tak trochu sviatočne. Veď jabĺčka a škorica, to je dokonalá kombinácia, ktorá aj k tomuto sychravému počasiu určite patrí.

Budeme potrebovať:

7 jabĺk

7 lyžičiek medu

cukor na chuť

200 g hrozienok

7 lyžičiek mletej škorice

Postup:

Jablká si umyte, utrite po popichajte ich celé vidličkou. Odrežte vrch a vydlabte ich. Robte to však opatrne aby ste nepoškodili tvar jablka. Vrchy nevyhadzujte, budeme nimi jabĺčka zakrývať. Hrozienka nechajte 30 minút v teplej vode aby boli jemnejšie. Do každého jablka dajte lyžičku medu a hrsť sušených hrozienok. Škoricu zmiešajte s cukrom a posypte touto zmesou jablká na vrchu. Následne ich zakryte. Poukladajte na plech a pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x