Makrónky pre začiatočníkov

Loading...
(5 / 5)

Makrónky patria medzi obľúbené dezerty, ktoré ľudia milujú. Niektorí by si ich chceli pripraviť aj doma, no nevedia, ako na to alebo nevedia prísť na ten správny recept. Skúste vyskúšať tento, ktorý zvládne aj začiatočník.

Na makrónky budeme potrebovať

  • 140 gramov mandľovej múky na makrónky
  • 110 gramov bielok
  • 110 gramov krupicového cukru
  • 120 gramov práškového cukru
  • farbivo podľa chuti či potreby

Na krém

  • 50 mililitrov smotany na šľahanie
  • 2 PL práškového cukru
  • 250 gramov mascarpone

Makrónky si pripravíme nasledovne

  • Zmiešame práškový cukor spolu s múkou a zmixujeme a následne ešte preosejeme.
  • Bielka necháme postáť na izbovú teplotu a následne šľaháme na strednom stupni. Potom zvýšime rýchlosť a po chvíli sypeme krupicový cukor. Keď už ho máme našľahaný, pridáme farbivo a opäť šľaháme.
  • Keď nám vznikne sneh, vmiešame pomalý po častiach zmes múky a práškového cukru.
  • Potom prostredníctvom vrecka lejeme na plech. Necháme ich stáť, a potom pečieme na 150 stupňov asi 15 minút.
  • Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém.
  • Vyšľaháme si v miske smotanu, pridáme mascarpone a cukor. Necháme vychladnúť.
  • Následne krémom plníme makrónky krémom a odložíme makrónky do chladničky.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x