Babičkin orechovník

Loading...
(0 / 5)

Na sociálnych sieťach nájdete množstvo receptov, ktorými sa môžete inšpirovať. My sme najnovšie objavili skvelý recept na babičkin orechovník, ktorý určite musíte vyskúšať.

Na babičkin orechovník musíte vyskúšať

  • pol kila hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • A PL cukru
  • vajíčko
  • 2 decilitre mlieka
  • 1 decilitra oleja
  • kvások (1 PL hrubej múky, 1 KL cukru, deci vlažného mlieka a 21 gramov droždia)

Na plnku

  • 400 gramov pomletých orechov
  • 80 gramov cukru
  • 100 gramov medu
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 4 PL pomletých piškót
  • 160 mililitra horúceho mlieka

Babičkin orechovník si pripravíme nasledovne

  • Najprv si pripravíme kvások, ktorý vymiešame a necháme kysnúť.
  • Múku si preosejeme, pridáme soľ, cukor, vajce, olej a vlažné mlieko. Potom pridáme kvások. Poriadne premiešame a necháme kysnúť.
  • Medzitým si pripravíme plnku z orechov, cukru, medu, piškót a mlieka. Necháme vychladnúť.
  • Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme si ho a naplníme plnkou.
  • Zvinieme ho a potrieme olejom. Potom pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x