Na sociálnych sieťach nájdete množstvo receptov, ktorými sa môžete inšpirovať. My sme najnovšie objavili skvelý recept na babičkin orechovník, ktorý určite musíte vyskúšať.
Na babičkin orechovník musíte vyskúšať
- pol kila hladkej múky
- 1 ČL soli
- A PL cukru
- vajíčko
- 2 decilitre mlieka
- 1 decilitra oleja
- kvások (1 PL hrubej múky, 1 KL cukru, deci vlažného mlieka a 21 gramov droždia)
Na plnku
- 400 gramov pomletých orechov
- 80 gramov cukru
- 100 gramov medu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 4 PL pomletých piškót
- 160 mililitra horúceho mlieka
Babičkin orechovník si pripravíme nasledovne
- Najprv si pripravíme kvások, ktorý vymiešame a necháme kysnúť.
- Múku si preosejeme, pridáme soľ, cukor, vajce, olej a vlažné mlieko. Potom pridáme kvások. Poriadne premiešame a necháme kysnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku z orechov, cukru, medu, piškót a mlieka. Necháme vychladnúť.
- Keď máme cesto vykysnuté, rozvaľkáme si ho a naplníme plnkou.
- Zvinieme ho a potrieme olejom. Potom pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.