Blíži sa obdobie plesov, zábav či večierkov. Ak stále neviete či pohostiť, máme pre vás tip na jednoduchý, no zároveň lahodný recept. Budete potrebovať len jablká, med a škoricu. Rozvoňajte svoj domov už tak trochu sviatočne. Veď jabĺčka a škorica, to je dokonalá kombinácia, ktorá aj k tomuto sychravému počasiu určite patrí.
7 jabĺk
7 lyžičiek medu
cukor na chuť
200 g hrozienok
7 lyžičiek mletej škorice
Jablká si umyte, utrite po popichajte ich celé vidličkou. Odrežte vrch a vydlabte ich. Robte to však opatrne aby ste nepoškodili tvar jablka. Vrchy nevyhadzujte, budeme nimi jabĺčka zakrývať. Hrozienka nechajte 30 minút v teplej vode aby boli jemnejšie. Do každého jablka dajte lyžičku medu a hrsť sušených hrozienok. Škoricu zmiešajte s cukrom a posypte touto zmesou jablká na vrchu. Následne ich zakryte. Poukladajte na plech a pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov. Dobrú chuť.