Parížska torta

(5 / 5)

Na tento recept sme narazili v skupine na Facebooku a keďže sa jedná o klasiku, ktorú ale doma takmer vôbec nepripravujeme, rozhodli sme sa tento recept trochu oživiť. Na Parížsku tortu väčšinou chodíme do cukrárne, pripraviť si ju však môžete aj doma a určite bude príjemným osviežením vašej kuchárky. Viete, ako ju pripraviť? Tu je recept od pani Ľudmily.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ľudmila (@lula_miko) on

Na Parížsku tortu budeme potrebovať:

Na cesto

  • 8 vajec
  • 8 PL cukru
  • 4 PL polohrubej múky
  • 4 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Na plnku

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL cukru
  • 2 PL kakaa
  • 200 gramov tmavej čokolády

Na polevu

  • čokoláda
  • trochu smotany na šľahanie

Postup:

  • V miske si vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa krásne nezdvihne a kým nie je drevená špajdla úplne čistá. Doba pečenia je približne 20 minút.
  • Parížsku šľahačku si urobíme presne podľa tohto postupu.

  • Keď sa nám cesto upečie a vychladne, prekrojíme ho priečne na polovicu a navrstvíme hotovú šľahačku. Na vrch potom položíme druhú polovicu cesta a vylejeme čokoládovú polevu a tortu dáme stuhnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotografie instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x