Parížska šľahačka

(1 / 5)

Ak hľadáte recept na neodolateľný parížsky krém alebo ak chcete parížsku šľahačku, takto ju u nás doma robíme už roky. Overený recept na čokoládový krém používam do všetkých zákuskov a na všetky torty. Z tých všetkých je toto jednoducho ten najlepší recept. Ak poznáte iný tip, napíšte nám ho do komentárov a inšpirujte aj ostatných. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tereza Lekešová (@tera.em) on

Na parížsku šľahačku budeme potrebovať:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL cukru
  • 2 PL kakaa
  • 200 gramov tmavej čokolády

Postup:

  • Do väčšieho hrnca si dáme smotanu a pridáme aj cukor a kakao. Metličkou rozmiešame a pomaly zahrievame. Postupne, ako sa nám smotana zohrieva pridáme aj polámanú čokoládu. Vyberáme si naozaj kvalitnú, prípadne pokojne siahnite po obľúbenej čokoládovej maškrte, krém tak bude chutiť originálnejšie.
  • Čokoládu necháme kompletne roztopiť a odstavíme. Miešame občas až do úplného vychladnutia. Potom vyšľaháme mixérom. Majte trpezlivosť, krém sa vám najskôr nemusí zdať šľahačkový. No po dlhšom mixovaní sa vytvorí nadýchaný čokoládový krém, ktorý si zamilujete.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x