Na tento recept sme narazili v skupine na Facebooku a keďže sa jedná o klasiku, ktorú ale doma takmer vôbec nepripravujeme, rozhodli sme sa tento recept trochu oživiť. Na Parížsku tortu väčšinou chodíme do cukrárne, pripraviť si ju však môžete aj doma a určite bude príjemným osviežením vašej kuchárky. Viete, ako ju pripraviť? Tu je recept od pani Ľudmily.
Na Parížsku tortu budeme potrebovať:
Na cesto
- 8 vajec
- 8 PL cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 4 PL kakaa
- 1 prášok do pečiva
Na plnku
- 500 ml smotany na šľahanie
- 3 PL cukru
- 2 PL kakaa
- 200 gramov tmavej čokolády
Na polevu
- čokoláda
- trochu smotany na šľahanie
Postup:
- V miske si vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa krásne nezdvihne a kým nie je drevená špajdla úplne čistá. Doba pečenia je približne 20 minút.
- Parížsku šľahačku si urobíme presne podľa tohto postupu.
Parížska šľahačka
Prejsť na recept
- Keď sa nám cesto upečie a vychladne, prekrojíme ho priečne na polovicu a navrstvíme hotovú šľahačku. Na vrch potom položíme druhú polovicu cesta a vylejeme čokoládovú polevu a tortu dáme stuhnúť do druhého dňa. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotografie instagram, Lucia M.