Palacinky na slano

Loading...
(4 / 5)

Keď sa detí spýtate, aké je ich obľúbené jedlo, väčšina odpovie, že palacinky. Veď kto by nemal rád sladké palacinky plnené nutellou, džemom, šľahačkou a čokoládou? Čím sme ale dospelejší, uprednostníme jedlá, ktoré zasýtia a navyše si pri nich pochutnáme. Rozhodli sme sa spojiť tieto dve veci dokopy a pripravili sme si pre vás recept na lahodné slané palacinky plnené samými dobrotami!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Веганские полуфабрикаты (@vegavarenik) on

Budeme potrebovať:

  • 2 poháre polohrubej múky
  • 1 lyžica cukru
  • štipka sódy
  • 2 zemiaky
  • 500-600 minerálky namiesto čistej vody
  • 1 lyžička soli
  • 4 lyžice oleja
  • zelenú mladú cibuľku
  • pažítku

Plnka:

  • 1 kyslá smotana
  • 200 g tvrdého syra
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice horčice

Postup:

  • Hneď zo začiatku si nechajte uvariť zemiaky. Cesto si vytvoríte zmiešaním múky, soli, cukru a sódy. Do suchej zmesi pridajte perlivú vodu, 3 lyžice oleja. Vymiešajte do hladka a nechajte postáť.
  • Uvarené zemiakynastrúhajte a spolu s cibuľkou a pažítkou vmiešajte do cesta. Panvicu si zahrejte, potrite olejom a pražte.
  • Hotové palacinky môžete ešte posypať nasekanou pažítkou a podávať môžete so smotanovo-syrovou plnkou.
  • Plnku vytvoríte zmiešaním smotany, nastrúhaného syra, cesnaku a 2 lyžicami horčice. Premiešajte a pridajte soľ a korenie.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x