Najlepší domáci kečup

Loading...
(0 / 5)

Existuje niečo lepšie ako kečup z domácich paradajok? Ak sa tým vašim v tomto roku darilo a máte ich dostatok, určite ich takto zúžitkujte. Nielen, že budete mať zo seba dobrý pocit, že kečup nemusíte kupovať, ale môžete váš výrobok niekomu darovať ako darček. Skúste si kečup pripraviť podľa tohto receptu.

Na domáci kečup budeme potrebovať

  • 3 kilá paradajok
  • 500 gramov jabĺk
  • 1 PL soli
  • 250 gramov cibule
  • 1 šálku kryštálového cukru
  • čierne korenie
  • soľ

Domáci kečup si pripravíme nasledovne

  • Najprv si paradajky, jablká a cibuľu pokrájame na kocky a varíme, kým nie sú suroviny mäkké.
  • Následne si zeleninu dáme do mixéra a najemno pomixujeme.
  • Varíme v hrnci, kým nie je zmes hustá a počas varenia pridáme soľ, cukor a korenie. Pokiaľ sa vám zdá, že je kečup príliš výrazný, môžeme dať cukru aj viac, prípadne pridať ocot, aby bol kyslejší.
  • Keď je hustý, dáme do pohárov a zatvoríme.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x