Maslovo-bryndzové guľky

Loading...
(0 / 5)

Milí vegetariáni, opäť máme niečo chutné a výnimočné aj pre vás. A pritom môžete mať pocit, že jete tradičnú slovenskú kuchyňu! Tieto syrovo-bryndzové guľky sú výnimočnou variáciou nielen na sviatočný stôl ale aj pri akejkoľvek príležitosti. Mať tak doma vlastnú bryndzu, jedli by sme ich od rána do večera!

Budete potrebovať:

150g bryndze

150g masla

petržlenovú vňať podľa chuti (alebo kôpor)

pažítku podľa chuti

2 strúčiky cesnaku

pár plátkov ražného chleba

¼ ČL čierneho korenia

soľ ak je treba

Postup prípravy:

Maslo vložte do mixéra a poriadne ho pomixujte na krém. Bryndzu narežte na plátky alebo nadrvte, cesnak pretlačte a pridajte nadrobno nasekaný petržlen alebo kôpor. Nakoniec pridajte korenie a ak sa vám zdá zmes málo slaná, môžete ju trochu dosoliť. Všetky ingrediencie spolu dôkladne premiešajte a výslednú zmes dajte do chladničky zatuhnúť asi na hodinu. Medzitým si nadrvte ražný chlieb na drobno. To isté spravte aj s pažítkou. Po zachladení formujte z bryndzovo-maslovej zmesi guľky a obaľujte ich zľahka v chlebe a v pažítke. Nie v oboch naraz. Množstvo guliek si rozdeľte na dve polovice a jednu polovicu obaľte v chlebových omrvinkách a druhú v nadrobno nasekanej pažítke. Nechajte opäť zachladiť a potom podávajte. Vychutnajte si tú chuť a vôňu naraz! Prajem dobrú chuť!

Monika

Chutil ti tento recept?

komentárov

x