Marinované šampiňóny s cesnakom

(3 / 5)

Pomaly ale isto nám prichádza obdobie, kedy sa vyberieme do lesa a začneme zbierať hríby. Je to činnosť, ktorá nám dodá veľa energie a dokážeme si pri nej oddýchnuť. Z domácich hríbov dokážete pripraviť naozaj veľmi chutné jedlá. Okrem domácich hríbov v obchode môžete kúpiť aj známe šampiňóny. Práve o týchto hríboch bude aj dnešných recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Таня Шпилько (@tanyashpilko) on

Budeme potrebovať:

  • 500 g šampiónov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • 50 ml jablkového octu
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice petržlenu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička talianskych byliniek

Postup:

  • Huby si umyte a nakrájajte ich na menšie kúsky. V prípade, že sú niektoré z nich malinké, nemusíte ich krájať. Pripravené huby teraz vartee v slanej vode približne 7 minút.
  • Cibuľu spolu s cesnakom si nakrájajte na malé kúsky. Aby ste dostali požadovanú marinádu, zmiešajte soľ, cukor a ocot. Keď sa cukor v zmesi roztopí pridajte cesnak, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, talianske bylinky a bobkový list. Všetko dokopy nechajte odstáť 10 minút.
  • Do pripravenej marinády nakoniec pridajte už len olej a horúce huby. Počkajte kým huby v marináde vychladnú a následne ich prelejte do sklenenej nádoby. Zaviečkujte a skladujte v chladničke alebo hneď konzumujte

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x