Kuracie prsia na šampiňónoch

Loading...
(0 / 5)

Bleskový obed, ktorý zvládne skutočne každý a pripravený ho máte už za 30 minút! Chutné kuracie na šampiňónoch, ktoré môžete nahradiť akýmikoľvek hríbmi. Jemná a voňavá omáčka so šťavnatým mäsom sa stane stálicou vašej kuchárky. Pripravte si toto skvelé jedlo podľa nasledujúceho receptu.

Tento recept mi poradila moja mama a stal sa záchranou počas dní, kedy nemám na prípravu jedla veľa času. Spolu s prílohou si kuracie na šampiňónoch pripravím už za 30 minút a po celom hrnci omáčky s mäsom sa vždy len tak zapráši.

Budeme potrebovať:

3 kusy kuracích pŕs

1 cibuľa

150 g čerstvých šampiňónov (alebo iné hríby)

1 téglik smotany na varenie

kúsok masla

štipka mletej rasce

1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky

trošku sušeného cesnaku

soľ a čierne korenie podľa chuti

1 hubový bujón

1 čajová lyžica plnotučnej horčice

1 čajová lyžička polohrubej múky (môže byť aj Maizena, Gustin,…)

čerstvá petržlenová vňať (môžete nahradiť sušenou)

1 polievková lyžica oleja

Postup:

Najprv si pripravíme kuracie prsia, ktoré umyjeme a nakrájame na menšie kúsky – rezance alebo kocky. Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na drobno. Čerstvé šampiňóny si umyjeme a hlávky nakrájame na tenké plátky. V hrnci si následne rozpálime trošku oleja a orestujeme na ňom cibuľu. Potom pridáme kúsky kuracieho mäsa a orestujeme ich z každej strany, až pokiaľ nepustia dosť šťavy. Potom k nim pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu miešame, potom pridáme trošku soli, čierneho korenia, drvenej rasce a sušeného cesnaku. Na záver pridáme mletú červenú papriku a mäso so šampiňónmi hneď podlejeme vodou (tak, aby sme zaliali mäso). Do vody teraz rozmrvíme hubový bujón a všetko dobre premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme asi 15 až 20 minút na miernom plameni.

Zatiaľ, kým sa nám mäso varí si v smotane na varenie rozmiešame čajovú lyžičku múky alebo škrobu, aby sme mohli zahustiť omáčku. Po uplynutí uvedeného času si k uvarenému mäsu pridáme horčicu, všetko zamiešame a následne vylejeme smotanu s rozmiešanou múkou. Všetko znova premiešame a po zovretí miešame asi minútu. Na záver omáčku s mäsom a šampiňónmi odstavíme z varu, pridáme kúsok masla a veľkú hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Zamiešame a necháme pod pokrievkou asi 5 minút. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo cestovinami.

Prajeme vám dobrú chuť!

Jana

Chutil ti tento recept?

komentárov

x