Pomaly ale isto nám prichádza obdobie, kedy sa vyberieme do lesa a začneme zbierať hríby. Je to činnosť, ktorá nám dodá veľa energie a dokážeme si pri nej oddýchnuť. Z domácich hríbov dokážete pripraviť naozaj veľmi chutné jedlá. Okrem domácich hríbov v obchode môžete kúpiť aj známe šampiňóny. Práve o týchto hríboch bude aj dnešných recept.
- 500 g šampiónov
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 bobkový list
- 50 ml jablkového octu
- 1 cibuľu
- 2 lyžice petržlenu
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička talianskych byliniek
Postup:
- Huby si umyte a nakrájajte ich na menšie kúsky. V prípade, že sú niektoré z nich malinké, nemusíte ich krájať. Pripravené huby teraz vartee v slanej vode približne 7 minút.
- Cibuľu spolu s cesnakom si nakrájajte na malé kúsky. Aby ste dostali požadovanú marinádu, zmiešajte soľ, cukor a ocot. Keď sa cukor v zmesi roztopí pridajte cesnak, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, horčicu, talianske bylinky a bobkový list. Všetko dokopy nechajte odstáť 10 minút.
- Do pripravenej marinády nakoniec pridajte už len olej a horúce huby. Počkajte kým huby v marináde vychladnú a následne ich prelejte do sklenenej nádoby. Zaviečkujte a skladujte v chladničke alebo hneď konzumujte
sovkusom.ru