Lahodná krémová polievka zo špargle a medvedieho cesnaku

Loading...
(0 / 5)

Medvedí cesnak a špargľa sú symbolmi prichádzajúceho života. Nielen pre ich krásnu zelenú farbu, ktorá jasne predznačuje, že príroda sa po zime opäť zobudila, ale aj pre ich nezabudnuteľnú chuť, ktorú miluje väčšina populácie. Kombinácia týchto dvoch potravín v tepelnom spracovaní nemôže byť iná, než fantastická.

Pripravte si doma krémovú polievku zo špargle a medvedieho cesnaku a dobite sa vitamínmi, energiou a dobrou náladou. Táto polievka je vhodná tak pre malé deti, ako pre tehotné ženy. Milujú ju aj muži, najmä tí, ktorí majú radi výrazné chute. Pretože táto polievka je absolútne ukážková.

Na polievku budete potrebovať:

1 stredne veľký zemiak

1 strede veľká cibuľa

50g medvedieho cesnaku

1 PL slnečnicového oleja

300ml zeleninového vývaru (ak nemáte po ruke vývar, použite pokojne bujón)

250g bielej špargle

3 PL šľahačkovej smotany

soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

Očistite si špargľu a celú nakrájajte na drobno. Vhoďte do osolenej vody a varte približne 15-20 minút. Medzitým si nakrájajte cibuľu na drobno, zemiaky olúpte a tiež nakrájajte na malé kúsky. Medvedí cesnak umyte a narežte na kocky. V hrnci si rozpáľte olej a na ňom osmažte cibuľu spolu so zemiakmi a medvedím cesnakom. Poduste 1-2 minúty a zalejte vývarom (prípadne vodou a pridajte bujón). Varte asi polhodinu do zmäknutia. Potom pridajte soľ a korenie a keď je už mäkká aj špargľa prehoďte ju k polievke. Všetko dobre pomixujte a na tanieri dozdobte šľahačkovou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x