Uhorky doma zavára skoro každý. Sezóna sa práve začína, úroda už pomaly dozrieva a prišiel čas uhorky dobre uskladniť. Najčastejšie ich doma zavárame, pretože chutia každému viac, ako keď sme ich kúpili v obchode. Ak máte overený tip, na čo pri zaváraní uhoriek nezabudnúť, napíšte nám ho do komentárov.
Nálev:
- 1, 8 litra vody
- 4 dcl octu
- 4 dcl cukru
- 1 Deko
- Do pohárov si dáme uhorky, nakrájanú mrkvu, cibuľku aj kôpor. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme ocot, cukor aj Deko. Dáme variť a necháme vrieť aspoň 5 minút.
- Následne necháme nálev vychladnúť a zalejeme ním poháre. Zaviečkujeme a sterilizujeme tak, že nalejeme studenú vodu až po viečka a keď začne voda vrieť, odstavíme a počkáme 3 minúty.
- Potom poháre vyberieme, prevrátime hore dnom a necháme tak 5 minút. Potom obrátime a prikryjeme dekou. Necháme vychladnúť a následne ich skladujeme v špajze alebo komore.