Krémová cesnačka

Loading...
(0 / 5)

Cesnaková polievka je klasika, ktorú miluje takmer každý a mnohí ľudia si ju často dávajú v typických slovenských kolibách. Výbornú krémovú cesnačku si môžete pripraviť aj doma.

Na krémovú cesnačku budeme potrebovať

  • 10 strúčikov cesnaku
  • 5 väčších zemiakov
  • cibuľa
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • vegeta
  • syr v črievku alebo strúhaný eidam podľa chuti
  • voda

Krémovú cesnačku si pripravíme nasledovne

  • Nakrájame si nadrobno cibuľu, ktorú opečieme na masle do sklovita. Pokrájame si zemiaky a pripravíme si cesnak.
  • Keď máme cibuľu opečenú, pretlačíme a opečieme cesnak. Dva strúčiky si dáme nabok. Potom pridáme zemiaky, všetko posolíme a posypeme korením. Chvíľu opečieme a potom zalejeme vodou. Množstvo odhadneme podľa toho, či chceme polievku veľmi hustú, alebo krémovejšiu.
  • Zemiaky varíme a pretlačíme ešte dva strúčiky cesnaku. Zemiaky uvaríme do mäkka, nevadí, ak sa aj rozvaria.
  • Potom pridáme syr podľa chuti a množstva, ako uznáme za vhodné.
  • Povaríme a následne polievku rozmixujeme. Ak je potrebné, dochutíme.
  • Podávať môžeme s krutónmi.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x