Kórejská mrkva

Loading...
(4 / 5)

Ak už máte po krk tradičných receptov a máte chuť vyskúšať a ochutnať aj inú kuchyňu tak potom je tento recept práve pre vás. Základnou surovinou obľúbeného kórejského jedla je mrkva. Jedinú podstatnú vec, ktorú budete potrebovať pri tomto recepte je strúhadlo, ktoré mrkvu nastrúha na tenké prúžky. Inak je tento recept veľmi chutný a rýchly.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg mrkvy
  • 1 lyžica cukru
  • 2 lyžice octu
  • 1 lyžička soli
  • 70 ml oleja
  • čerstvá červená paprika
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • štipka koriandra

Postup:

  • Ako prvú si pripravte mrkvu. Nastrúhajte ju na strúhadle na dlhé tenké pásiky. Čím budú dlhšie, tým lepšie. Následne ju posype cukrom, soľou, nalejte ocot a dôkladne premiešajte kým mrkva nepustí šťavu.
  • Mrkvu nechajte takto odpočívať približne 15 minút. Na panvici priveďte olej do varu a následne ním polejte mrkvu. Nezabudnite poriadne premiešať. Pridajte nakrájaný cesnak a nechajte postáť 15 minút.
  • Nakoniec pridajte štipku koriandra a ak už nevydržíte čakaj môžete jesť. Odporúča sa však nechať pár hodín mrkvu postáť pri izbovej teplote. Dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x