Jahodový sorbet

Loading...
(0 / 5)

Zmrzlina je niečo, na čom si pochutnávame už od detstva. Pamätáte sa ešte na časy, keď boli v obchodoch je len tradičné ruské zmrzliny? Dnes už môžeme naraziť naozaj na zmrzliny od výmyslu sveta a nemusíme si ju kupovať len do kornútku. Jednu netradičnú si môžete pripraviť aj doma.

Tento domáci sorbet vás očarí svojou chuťou, no pre deti bude vhodný len bez jednej ingrediencie. Na prípravu potrebujete len niekoľko minút a pár základných surovín. Výsledok sa slovami nedá opísať. To musíte jednoducho ochutnať.

Na jahodový sorbet budeme potrebovať:

500 gramov jahôd

80 gramov medu

1 polievková lyžica rumu alebo vodky

1 ks citrón

Postup:

Najskôr si dôkladne očistíme jahody. Odstránime stopky a hodíme ich do mixéru. Vznikne nám hladká kaša. Jahody prepasírujeme cez sitko, aby sme odstránili drobné semienka. Tento krok ale môžeme aj vynechať. V miske si zmiešame med, alkohol a šťavu z jedného citróna. Túto zmes primiešame k jahodovému pyré a výsledný sorbet nalejeme do nádoby. Necháme zmraziť asi na 3 hodiny v mrazničke a každú pol hodinu zmes premiešame, aby sme dosiahli dobrú konzistenciu. Sorbet môžeme ozdobiť mätou a podávame v pohároch. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x