Ruská zmrzlina

Loading...
(3.5 / 5)

Ako deti sme ju v lete jedli stále. Dnes trh ponúka zmrzliny od výmyslu sveta a táto tradičná pochúťka často ostáva v pultoch bez povšimnutia. Ak sa chystáte pripraviť ju doma, stačiť vám bude tento jednoduchý recept. Potrebovať budete pláty, smotanu a salko. Nemusíte ju variť ani použiť ťažko dostupné suroviny a hotová je raz-dva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katka Klimek (@katkaklimek) on

Na Ruskú zmrzlinu budeme potrebovať:

  • 2 pláty
  • 1 salko
  • 2 šľahačkové smotany

Postup:

  • Na plech si dáme plát. Pomocou mixéru alebo šľahaču si vyšľaháme smotany a postupne pridávame salko. Keď je hmota krémová a smotanová, vylejeme ju na plát a na vrch dáme druhý. Necháme stuhnúť v mrazničke, nakrájame a podávame. Dobrú chuť.

TIP: Namiesto plátov môžete použiť aj klasické Bebe keksy. Stačí ich naukladať na spodok plechu a potom aj na vrch.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x