Vonku sa nám ochladilo a preto je najvhodnejší čas na teplú polievku. Hríby síce nemá rád každý, no domáca hríbová polievka s mrveničkou zahreje na tele aj na duši. Mrveničku ľahko pripravíte aj doma, prípadne ju jednoducho len kúpte v obchode a do polievky pridajte pár minút pred dovarením. Hríby samozrejme najlepšie vlastnoručne nazbierané a usušené. Recept od pani Jarmily.
Na hríbovú polievku s mrveničkou budeme potrebovať:
Na mrveničku
- 1 vajce
- primerane polohrubej múky
Hríbovú polievku s mrveničkou si pripravíme nasledovne:
- Hríby si môžeme na noc namočiť do vody. Následne vodu vylejeme a hríby dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou a varíme asi 40 minút. Medzitým si nakrájame zemiaky, mrkvu a j petržlen, vňatku odložíme bokom.
- Zeleninu varíme do zmäknutia. Na záver pridávame mrveničku, ktorú sme si vytvorili z vajíčka a múky. Stačí potom oddeľovať drobnejšie kúsky, cesto by malo byť dobre husté a nemalo by sa lepiť.
- Na panvici ešte pripravíme zápražku s cibuľou a prilejeme ju do polievky, aby nám trošku zhustla. Dochutíme soľou a korením a podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.