S letom sa spájajú určité typické jedlá, na ktoré nám príde chuť, pretože sú rýchle, nie sú príliš nezdravé a môžeme si ich vychutnať na akýkoľvek spôsob. Takým je aj grilovaný hermelín.
Na grilovaný hermelín budeme potrebovať
- hermelín
- olivový olej
- grilovacie korenie
- soľ
- sladká paprika
- džem (obľúbený je brusnicový, môže byť však akýkoľvek, ktorý sa vám hodí)
Grilovaný hermelín si pripravíme nasledovne
- Hermelín si vyberieme z obalu, nakoreníme si ho a nasolíme podľa chuti. Niekto rád pridáva na vrch aj nakrájanú cibuľku či pretlačený cesnak.
- Máme hneď niekoľko možností, ako hermelín pripraviť. Jedna z nich je v rúre. Tú si predhrejeme na 180 stupňov, hermelín zabalíme do alobalu a pečieme 10 minút.
- Ak ho pečieme na panvici, priamo na ňu si môžeme dať alobal, na ktorom syr zľahka opečieme. Výhodou je, že si nezašpiníme panvicu, ale syr nám nevytečie.
- Keď je hotový, preložíme ho na tanier, aby sa nám neroztiekol. Potom len podávame s džemom a zeleninou či hranolčekmi.