Ak meno Daniel Patterson nič nehovorí, mali by ste túto chybu napraviť. Tento americký šéfkuchár patrí k svetovej špičke a okrem kulinárskych kreácií vie na tanieri vyčarovať aj tie najlepšie domáce jedlá. Základom dobrej kuchárky sú podľa neho dokonalé miešané vajíčka. Pripravte si ich spolu s nami.
Podľa Daniela Pattersona je príprava miešaných vajíčok ohromne jednoduchá. Práve vďaka tomu, že vajcia spolu s korením a soľou rozmiešate a jednoducho nalejete do panvice, nič nezašpiníte, dobre sa najete a ešte vás aj pochvália. Patterson má však vlastný spôsob prípravy a tak sme sa rozhodli, že sa niečo nové priučíme.
Vezmite hrniec, nalejte doň vodu do výšky cca 10-12 cm. V hlbokej miske si vymiešajte 4 vajcia, ale dôkladne! Vodu medzitým nechajte zovrieť, potom lyžicou začnite miešať v strede hrnca, aby vám vznikla vo vode akási „jama“, alebo „diera“. Do nej rýchlo ale opatrne nalejte rozmiešané vajcia. Za 20 sekúnd získate pevné vajcia, vtedy ich kovovým sitkom vyberte a nechajte odkvapkať. Pridajte na ne trochu masla a hmotu rozbite miešaním vidličkou. Ak vajcia zostanú vo vode dlhšie, ako 20 sekúnd, nič hrozné sa nestane, ibaže už nebudú také vláčne a ostanú akoby uvarené.
Pattersonova metóda je veľmi originálna a aj jednoduchá. Nemusíte sa trápiť s ničím mastným a navyše sú výsledkom dokonalé raňajky. Čo na tento trik hovoríte vy? Dajte nám vedieť v komentároch.
zdroj: babskeveci.sk (M)