Horúce letné dni sú ako stvorené na ľahké pokrmy, najmä ak sa jedná o zeleninu a ovocie. Záhrady sú plné plodov prírody, ktoré nám dodajú dôležité vitamíny a živiny. Jednou z najobľúbenejších surovín, ktorú môžete pripraviť na množstvo spôsobov je práve chutná cuketa. Vyčarujete z nej svieže jedlá od výmyslu sveta, ktoré zároveň nezaťažia žalúdok. Vďaka nasledujúcemu receptu si pripravíte lahodnú cuketu v cestíčku, ktorá je vhodná ako rýchla drobnosť pod zub alebo skvelá večera.
Máte rady jednoduché jedlá, pripravené len za pár minút zo zopár surovín, ktoré máte navyše doma? Cukety v cestíčku sú jasným favoritom. Pripravte si ich podľa nasledujúceho návodu.
2-3 kusy cukety
100 ml kyslej smotany
1-2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
hladká múka (na zahustenie zmesi)
soľ (podľa chuti)
čierne korenie (podľa chuti)
Najprv si cukety dôkladne umyjeme a následne ich nakrájame na ploché kúsky, ktoré nie sú hrubšie ako 1 cm. Každý kúsok cukety si následne trochu osolíme a okoreníme a pridáme tiež prelisovaný cesnak.
Potom si pripravíme zmes, v ktorej budeme cukety namáčať a následne vyprážať. Zmes pozostáva z kyslej smotany, trošky soli a čierneho korenia a vajec. Všetko dobre premiešame a vytvoríme masu, do ktorej následne prisypeme trochu múky. Múku pridávame postupne, pokiaľ nám nevznikne cesto o niečo hustejšie ako cesto na palacinky.
Následne každý kúsok cukety obalíme v hladkej múke a potom v zmesi z vajec a smotany. Takto obalené cukety vysmážame na rozohriatom oleji. Po osmažení ich ukladáme na papierové obrúsky, ktoré vysajú prebytočný olej a podávame.
K cuketám v cestíčku sa skvele hodia rôzne dresingy alebo i obyčajná smotana, či jogurt dochutený bylinkami.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru