Sezóna cukety ešte stále nekončí a vy si túto chutnú zeleninu môžete pripraviť na množstvo spôsobov. Jedným z nich, ktorý by ste určite nemali vynechať, sú i cuketové placky s pórom a reďkovkou. O tom, že je to skvelá kombinácia chutí a vôní určite nebudete pochybovať. Už pri prvom zahryznutí si zamilujete šťavnaté a lahodné placky, ktoré sú jemne chrumkavé. Jednoducho fantázia, ktorú si nesmiete nechať ujsť! Nasledujúci recept vám prezradí, ako postupovať.
Aj keď táto zelenina ešte pred pár rokmi nebola tak bežná a obľúbená, v poslednom období stále viac a viac narastá jej popularita v jedálničkoch rodín. Niet sa čo diviť. Jej chuť je skvelá aj v surovom stave, kedy sa hodí ako svieži doplnok šalátov alebo jemne nastrúhaná je výborná aj do dresingov. Pripravovať sa dá i vyprážaná alebo pečená, grilovaná je tiež famózna. Dnes vám však prezradíme skvelý recept na placky, v ktorých je chuť cukety doplnená pórom a reďkovkou. Ochutnajte a pochopíte, že táto kombinácia nemá konkurenciu a placky sú jednoducho božské!
1 stredne veľká cuketa
2 až 3 reďkovky
1/4 šálky na jemno nakrájaného póru
3 polievkové lyžice hladkej múky
1 vajce
soľ (podľa chuti)
čierne korenie (podľa chuti)
1 polievková lyžica oleja na vysmážanie
Pripravte si misku, v ktorej budete miešať všetky ingrediencie. Najprv si do nej na jemno nastrúhajte dôkladne umytú cuketu aj so šupkou. Ten istý postup zvoľte pri reďkovke. Potom pridajte na jemno nakrájaný pór a všetku zeleninu zamiešajte. Pridajte vajce a soľ a korenie podľa chuti a znovu všetko dobre zamiešajte. Na záver pridajte múku, ktorá by mala celú zmes zahustiť. Vymiešajte masu, ktorá je hustejšia a úplne sa nerozpadáva.
Potom si pripravte panvicu a rozohrejte a nej malé množstvo oleja. Lyžicou naberte z cuketovej zmesi a na panvici vytvorte malé placky. Keď sú placky menšie a tenšie, lepšie sa prepečú a otáčanie je jednoduchšie.
Placky smažte asi 2 až 3 minúty z jednej strany a potom ich otočte a smažte ešte rovnako dlho.
Hotové placky naukladajte na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej a môžete podávať. Samozrejme sú najchutnejšie tesne po príprave, kým sú čerstvé, no neodoláte im ani po niekoľkých hodinách.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), tryityoumightlikeit