Almoyshavena – Sladký škoricový koláč

Loading...
(4.4 / 5)

Almoyshavena! To nie je kúzlo ani pozdrav, je to názov vynikajúceho koláča. Tento koláč pochádza zo Španielska, nájdete ho tam takmer v každej domácnosti. Je obľúbeným pokrmom, pretože je jednoduchý chutný a rýchly. 

Ingrediencie sú cenovo dostupné a nájdete ich v každej domácnosti. Určite tento koláč vyskúšajte a uvidíte, že ho potom budete piecť stále.

kolac 1
takprosto.cc

Na škoricový koláč budeme potrebovať:

200 ml vody

50 g masla

50 g rastlinného oleja

130 g múky

štipku soli

3 vajcia

5 lyžíc cukru

mletú škoricu

kolac 2

Postup:

Pripravíme si hrniec, do ktorého dáme variť vodu, pridáme maslo a rastlinný olej.

2. Keď sa nám maslo rozpustí, hrniec odstavíme. Pridáme múku so soľou a vypracujeme cesto.

3. Do cesta postupne pridávame vajcia.

4. Takto pripravené cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

5. Cesto posypeme kryštálový cukrom a škoricou. Škorica dodá koláču neodolateľnú vôňu a fantastickú chuť.

6. Pečieme pri teplote 170 – 180 stupňov asi 20 minút do zlatova.

7. Upečený koláč vytiahneme z rúry a môžeme ihneď podávať. Odporúčame jesť koláč s mliekom, kávou alebo kakaom.

Tento koláč je veľmi obľúbený najmä u detí, ale nepohrdnú nim ani dospelí. Vyskúšajte ho, je vynikajúci!

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x